Landschapsbiografie zet verhaal nationale parken scherp neer

November 27, 2018 1287 keer bekeken 2 comments

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer hebben vanmiddag vier nieuwe Landschapsbiografieën aan de vertegenwoordigers van Nationaal Park Hollandse Duinen, NL Delta, De Veluwe en het Waddengebied overhandigd.

Een landschapsbiografie vertelt het verhaal van een specifiek gebied en wat daarvan tegenwoordig nog in het landschap is terug te zien. Het is een boeiend, verrassend en rijk geïllustreerd levensverhaal van onze mooiste natuurgebieden. Wie het verleden van deze gebieden begrijpt, kan ook werken aan de toekomst ervan.

Natuur, cultuurhistorie en landschap
De vertegenwoordigers van de vier bovengenoemde gebieden krijgen deze landschapsbiografie als onderdeel van hun prijs als winnaar van de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland in 2016.
De verkiezing  was onderdeel van het programma ‘Naar Nationale Parken nieuwe stijl. Het programma wil de nationale parken in Nederland (inter-)nationaal op de kaart zetten en de aantrekkelijkheid verhogen door de samenhang tussen natuur, cultuurhistorie en landschap te versterken. De landschapsbiografieën dragen daaraan bij doordat zij het menselijke en historische aspect van de Nederlandse natuurgebieden laten zien.

Download de landschapsbiografieën, de impressie van de dag en de presentaties.
 

 

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Henk van den Ende December 29, 2018

Waar kan ik deze landschapsbiografieen kopen? Ik heb ze al gedownload, maar wil ze graag in boekvorm hebben.

Henk van den Ende December 29, 2018

Waar kan ik deze landschapsbiografieen kopen? Ik heb ze al gedownload, maar wil ze graag in boekvorm hebben.

Cookie settings