Dag van het Nationaal Park

May 24, 2019 261 keer bekeken 0 comments

Vandaag is het de Dag van het Nationaal Park. Dit betekent: veel, heel veel toffe activiteiten in de Nederlandse nationale parken.

Een cruise door Weerribben-Wieden, in het donker nachtvlinders spotten in de Oosterschelde en een streekmarkt in de Drentsche Aa. Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park en zijn er het hele weekend tal van activiteiten. Dit jaar is een bijzondere editie omdat er een nieuw Nationaal Park is bijgekomen: Nieuw Land. Daarmee telt Nederland 21 Nationale Parken.

Nieuw Land
Nieuw Land is sinds oktober vorig jaar officieel ingesteld als Nationaal Park. Het gebied bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden en je staat hier letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Het is het grootste man-made natuurpark ter wereld en de unieke natuur van dit gebied is een prachtige aanvulling op de andere 20 Nationale Parken in Nederland. Ook in Nieuw Land zijn er activiteiten op 24 mei zoals een fotosafari en bijzondere wandelingen.

Dag van het Nationaal Park
24 mei is in heel Europa uitgeroepen tot de dag van het Nationaal Park om de oprichting van het eerste Nationale Park in Europa te vieren. Sarek National Park in Zweeds Lapland werd op 24 mei 1909 ingesteld. Het oudste park in Nederland is Nationaal Park Veluwezoom (1930) en het jongste park is Nieuw Land (2018).

Activiteiten
Het thema dit jaar is ‘Ontdek onze natuurschatten’ en er zijn rondom dat thema tientallen activiteiten. Veel parken organiseren niet alleen op 24 mei, maar het hele weekend excursies en wandelingen. Een overzicht is te vinden op ivn.nl/nationale-parken. Kijk op de website van het Nationaal Park naar keuze om te zien welke activiteiten er worden georganiseerd.

Voor meer informatie over bovengenoemde activiteiten in:
Nationaal Park Nieuw Land: https://www.nationaalparknieuwland.nl/nl/nieuws/dag-van-het-nationaal-park
Nationaal Park Drentsche Aa: kijk hier
Weerribben Wieden:  https://www.visitweerribbenwieden.com/nationaal-park/feest-in-het-nationaal-park/
Oosterschelde: https://www.ontdekdeoosterschelde.nl/activiteiten.htm

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings