Dag van het Nationaal Park - fotoserie Voortbouwen op onze wortels

22-05-2023 244 keer bekeken 0 reacties

Een brug naar het verleden, een sprong naar de toekomst 

We erven de aarde van onze voorouders en lenen het van onze kinderen. Al eeuwenlang zetten mensen zich in om bijzondere natuur en historie te behouden, ook in de gebieden die wij nu nationale parken noemen. Generatie na generatie zorgt voor het landschap. Elk op een eigen manier. Het zijn verhalen van tijd en aandacht geven, verhalen van verbondenheid met de natuur.

Op woensdag 24 mei vierde jong en oud de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘Voortbouwen op onze wortels’ delen we de inspirerende verhalen van mensen binnen de nationale parken. Een drieluik van portretten onthult hun unieke band met het park. 

De nationale parken in Nederland vormen een bron van inspiratie en verwondering voor mensen van alle leeftijden. Het zijn plekken om te ontspannen en te ontdekken. De parken vormen een decor voor avontuurlijke tochten en ontmoetingen met de rijke flora en fauna. Deze ervaringen roepen een diepere waardering op voor de schoonheid en diversiteit van de nationale parken. Het maakt ons bewust van het belang om deze prachtige plekken te behouden voor toekomstige generaties. 

Fotoserie ‘Voortbouwen op onze wortels’ 
In de nationale parken zijn drie individuen geportretteerd, elk met hun eigen, unieke verhaal. Zij vertellen over hun diepe band met het nationaal park. Maak kennis met een natuurliefhebber die geboren en getogen is in het gebied en nu al zijn kennis vol passie overbrengt als natuurgids. Laat je inspireren door een vastberaden ondernemer die haar visie deelt over creëren van balans tussen recreatie, landbouw en natuur in het park. Ontmoet een trotse boer die met zijn familiebedrijf bijdraagt aan een harmonieuze samenwerking tussen mens en natuur. Of stap in de wereld van een leergierige Junior Ranger, die met een brede glimlach vertelt over de ontdekkingen die ze samen met andere jongeren doet in het nationaal park. 

De verhalen laten zien hoe de mensen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, de schoonheid en magie van het nationaal park omarmen. Het inspireert om zelf de verbondenheid met de natuur op te zoeken. 

Activiteiten en excursies 
Er zijn altijd leuke, educatieve activiteiten en excursies te doen in de nationale parken. Speciaal voor de Dag van het Nationaal Park 2023 organiseren de parken in het Pinksterweekend activiteiten die de fotoserie tot leven brengt. 

Bekijk alle portretten
Lees over de activiteiten in de parken 

 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen