Sjaak Kruis nieuwe voorzitter Nationaal Park Nieuw Land

05-06-2023 191 keer bekeken 0 reacties

De stuurgroep van Nationaal Park Nieuw Land heeft Sjaak Kruis, wethouder in de gemeente Lelystad, benoemd tot voorzitter van het nationaal park als opvolger van gedeputeerde Michiel Rijsberman.

De stuurgroep van Nationaal Park Nieuw Land heeft Sjaak Kruis benoemd tot voorzitter van het samenwerkingsverband. De stuurgroep bestaat uit bestuurlijke vertegenwoordigers van Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Flevo-landschap en Staatsbosbeheer, de gemeente Almere, de gemeente Lelystad, waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat en de provincie Flevoland. Sjaak Kruis neemt het voorzitterschap over van Michiel Rijsberman, gedeputeerde van provincie Flevoland, die vanaf de start van Nieuw Land in oktober 2018 voorzitter is geweest. Sinds 2018 is Nationaal Park Nieuw Land één van de 21 nationale parken van Nederland.

Vogelparadijs
Nationaal Park Nieuw Land is een vogelparadijs van wereldklasse; een gebied waar bijzondere vogelsoorten zich thuis voelen en uit Nederland verdwenen soorten zijn teruggekeerd. Het gebied vertelt het verhaal van de inpoldering van de Zuiderzee, door mensenhanden gemaakt land en nieuwe natuur, zoals het Lepelaarplassengebied, Marker Wadden en het Oostvaardersplassengebied. Het nationaal park heeft een belangrijke functie voor de inwoners en ondernemers van de gemeente Lelystad en Almere en trekt bezoekers uit heel Nederland en daarbuiten.

Wethouder Kruis over zijn benoeming: "Ik voel me vereerd met deze breed gedragen benoeming tot voorzitter. Ik ga graag samen met onze partners de uitdaging aan het mooie werk van mijn voorganger Michiel Rijsberman voor het jongste nationaal park van Nederland voort te zetten. De doorontwikkeling van het nationaal park biedt prachtige kansen voor natuur en landschap én voor groene recreatie en toerisme."

Bron: www.lelystad.nl  

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen