Rem Koolhaas en Louise Fresco: Waarom het platteland de toekomst van de wereld bepaalt

303 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-11-2018 om 20:00

Einde

08-11-2018 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Architect Rem Koolhaas gaat in gesprek met landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco in de Balie over hoe we anders naar het platteland kunnen kijken.

Er vinden grote veranderingen plaats op het platteland. Volgens architect Rem Koolhaas hebben we veel te lang al onze aandacht gericht op de grote steden terwijl we 98% van de wereld negeren. Het wordt tijd dat we gaan kijken naar de radicale transformaties die wereldwijd in rurale gebieden plaatsvinden.

Hoe groot zijn de maatschappelijke gevolgen van het veronachtzamen van het platteland? Hoe gaan we de groeiende wereldbevolking verantwoord voeden in de toekomst? Welke rol spelen technologische vernieuwingen bij de ontwikkeling van niet-stedelijke gebieden? Kortom, hoe ziet de toekomst van het platteland eruit?

In het Guggenheim Museum (New York) stellen Rem Koolhaas en onderzoeks- en designstudio AMO in 2019 de grote veranderingen die plaatsvinden op het platteland tentoon. Met de expositie, die als werktitel Countryside: Future of the World heeft meegekregen, willen Koolhaas en het museum de discussie over de ontwikkelingen in niet-stedelijke gebieden aanjagen.

https://www.debalie.nl/agenda/podium/rem-koolhaas-x-louise-fresco%3a-waarom-het-platteland-de-toekomst-van-de-wereld-bepaalt/e_9783643/p_11772685/

Cookie-instellingen