Symposium Wij, Waddenzee Werelderfgoed

422 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-04-2019 om 10:00

Einde

04-04-2019 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Een inspirerende dag over Waddenzee Werelderfgoed: wat er op dit moment allemaal speelt, wat dat betekent en wat je daaraan kunt hebben.

Aanmelden kan via de volgende link: www.visitwadden.nl/symposium.

Onderstaand het definitieve programma, met daarin het verloop van de dag en de diverse workshops waar je deel aan kunt nemen.

10.00 uur Ontvangst, ophalen badge en inschrijven workshops. Tijd om kennis te maken met de andere gasten, onder het genot van een kop koffie of thee.

10.30 uur Warm welkom door Harm Edens, onze dagvoorzitter voor vandaag. Zeer betrokken bij de Wadden en het thema duurzaamheid. Presenteerde o.a. BNR duurzaam op BNR Radio.

10.40 uur Plenaire opening met drie sprekers. We gaan het hebben over het Mooiste Natuurgebied van Nederland, er komt een inspirerende Wadden- ondernemer aan het woord en we nemen je mee in de marketingcampagne Visit Wadden, die 4 april officieel van start gaat.

11.40 uur Start vraag en aanbod markt In de foyer, die doorlopend geopend zal zijn. Hier vind je meerdere aan de Wadden gelieerde organisaties en bedrijven. Wat kunnen zij voor jou of jouw organisatie betekenen?

12.00 uur Start workshopronde 1 met keuze uit uiteenlopende workshops. Steeds gericht op praktijk, toepasbaarheid, wat heb ik eraan? Per workshop is er plaats voor maximaal 20 personen.

Aanbod workshops waar je uit kunt kiezen:

Werelderfgoed Waddenzee zit vol verhalen! De Waddenvereniging verzorgt workshops en trainingen voor ondernemers. Wat houdt dat in en wat zijn de voordelen voor de ondernemers?

Uitleg over de nieuwe website en campagne Visitwadden: hoe doe je mee met de campagne? Welke onderdelen van de toolkit kun je gebruiken? Hoe kun je deelnemen aan Dag van het Wad op 29 en 30 juni? Door programma vermarkten Waddenzee Werelderfgoed.

• Interactief minicollege ‘Kernkwaliteiten Waddengebied’. Waddenzee Watererfgoed door de eeuwen heen (met vooruitblik naar 2050). Door de Waddenacademie.

• Interactief minicollege ‘Kernkwaliteiten Waddengebied’. Het natuurlijke landschap van Waddenzee Werelderfgoed door de eeuwen heen (met vooruitblik naar 2050) Door de Waddenacademie.

Internationale projecten met als doel samenwerking tussen waddenregio’s in Nederland en Duitsland? Uit welke projecten bestaat dit programma? Hoe kun je bijvoorbeeld meedoen aan culturele evenementen? Door Wadden-Agenda 2.0. Mede mogelijk gemaakt door:

• Tijdens het spreekuur Versterken Waddenzee Werelderfgoed gaan we met u, als ondernemer, organisatie of instelling, in gesprek over hoe u kunt participeren in het versterken van het toeristisch aanbod van het Waddengebied.

Social media. Wad werkt? Hoe zet je social media in voor jouw bedrijf of instelling? Hoe bereik je de juiste doelgroep? En met welke boodschap? Door SeeYou E-commerce.

Hoe schrijf ik een aanvraag voor het Waddenfonds? Investeer samen met het Waddenfonds in het Waddengebied. Door Waddenfonds.

Product ontwikkelen: Ik wil een nieuw product ontwikkelen en in de markt zetten gericht op Waddenzee Werelderfgoed. Welke stappen moet ik nemen en hoe kan het project daarbij helpen? Door ProWad Link.

Inschrijven voor de workshops kan bij aanvang van het symposium. Iedere workshop wordt twee keer gegeven, in de ochtend en in middag.

13.00 uur Lunch in de foyer. De vraag & aanbodmarkt is bemenst, dus loop gerust langs de diverse organisaties en ondernemers die hier staan.

13.45 uur Start workshop ronde 2

14.45 uur Plenaire afronding door Harm Edens, met o.a. filmmaker en ecoloog Ruben Smit over zijn passie voor het Wad. Slotakkoord Mooiste Natuurgebied door directeur Waddenvereniging Lutz Jacobi & officiële lancering visitwadden.nl.

15.15 uur Afronding, hapje/drankje, de vraag & aanbodmarkt is geopend.

16.00 uur Einde

Cookie-instellingen