XI Charter Network Meeting

59 keer bekeken 0 reacties

Begin

09-04-2019 om 08:30

Einde

14-04-2019 om 09:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De sociale en culturele gevolgen van het toerisme en het verkennen van een duurzaam antwoord!

Duurzaam toerisme kan positieve effecten hebben voor de samenleving. Het heeft de potentie om sociale ontwikkeling te bevorderen door het scheppen van werkgelegenheid, economische activiteiten en het kan een kracht zijn voor vrede en begrip. Het kan ook gemeenschappen versterken, omdat faciliteiten en infrastructuur die voor het toerisme is ontwikkeld, de lokale bevolking ten goede kunnen komen als een herbevestiging van cultuur, traditie en waarden.

Deze zelfde sociaal-culturele effecten veranderen echter de dagelijkse ervaringen van de lokale bevolking, de traditionele manier van leven en intellectuele en artistieke producten. Er is bezorgdheid over cultuurgoedkeuring, gebrek aan authenticiteit van tradities, verwatering van cultuur en zelfs standaardisatie van toeristische aanbiedingen. Dit alles beïnvloedt ook veranderingen in het landschap en de aard van de bestemming.

Het Europees handvest voor duurzaam toerisme in beschermde gebieden stelt via zijn partnerschapsbenadering sociale, economische en ecologische voordelen voor een gebied, op een manier die de bestaande cultuur niet bagatelliseert, maar groei en ontwikkeling mogelijk maakt. Het is een uitdaging om deze concurrerende eisen in balans te houden.

Kijk hier voor de volledige agenda.

Wilt u zich direct inschrijven klik dan hier.

0  reacties

Cookie-instellingen