Leernetwerk Duurzaam Toerisme

550 keer bekeken 0 reacties

Begin

13-11-2019 om 10:00

Einde

13-11-2019 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vanuit diverse (aspirant-) nationale parken komen vragen over de betekenis van duurzaam toerisme. Wat verstaan we precies onder duurzaam toerisme, hoe geef je hier handen en voeten aan, waar begin je en waar loop je tegenaan, en wie betrek je hierbij?

Dit leernetwerk beoogt de (aspirant-) nationale parken op dit soort vragen antwoord te geven. Na afloop hebben deelnemers een indruk van wat precies onder duurzaam toerisme wordt verstaan, en hoe je hier concreet in je park invulling aan kunt geven.

Sprekers

Tijdens dit leernetwerk zal onder andere Stefania Petrosillo van the Europarc Federation een inleiding verzorgen over the Charter for Sustainable Tourism. Murray Ferguson van the Cairngorms National Park (www.visitcairngorms.com) zal ons vertellen hoe zij dit nationale park het laatste decennium op de kaart hebben gezet, en concreet gewerkt hebben aan duurzaam toerisme. In de middag kunt u deelnemen aan workshops die op een specifiek thema rond duurzaam toerisme ingaan. Ook zal in een parallelsessie verkend worden of er belangstelling bestaat om een gezamenlijke aanvraag in te dienen voor EU-financiering op het gebied van duurzaam toerisme. Dit wordt geïnitieerd vanuit Grenspark Kalmthoutse Heide.

Deelnemers

Er is plek voor circa 60 deelnemers. De doelgroep zijn de nationaal park coördinatoren, de IVN coördinatoren en medewerkers van de terreinbeherende organisaties en van andere partnerorganisaties ( waaronder provincies) die op dit dossier actief zijn. Ook zijn ondernemers uit de betrokken gebieden van harte welkom. Bij meerdere aanmeldingen kan het zijn dat er een maximum per (aspirant-)nationaal park en organisatie wordt gesteld.

Aanmelden kan via info@nationaleparkenbureau.nl   


 

0  reacties

Cookie-instellingen