Workshop: concurrerende en duurzame toerismesector

76 keer bekeken 0 reacties

Begin

21-09-2021 om 14:00

Einde

21-09-2021 om 17:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Deze een ​​online thematische workshop wordt georganiseerd door het Policy Learning Platform. Door deel te nemen aan dit evenement leert u hoe u uw regio's kunt promoten dankzij strategieën voor toeristische ontwikkeling, branding en betrokkenheid van meerdere belanghebbenden.

Deze middag krijgt u antwoord op de vraag: Waarom is concurrerend en duurzaam toerisme zo belangrijk?
Daarnaast leert u ook hoe u een gediversifieerd en duurzaam toeristisch aanbod creëert op basis van de valorisatie van het natuurlijke en culturele erfgoed in uw regio's.

De middag zijn er drie opeenvolgende sessies van 45 minuten.

Sessie I
U zult geïnspireerd raken door de succesvolle strategie voor toeristische ontwikkeling die is aangenomen door de Letse stad Valmiera, een goede praktijk van het Destination MKB-project. U zult ook ontdekken hoe een lokale toerisme strategie, gebaseerd op de revitalisering van het industriële erfgoed in de Zweedse regio Västra Götaland, heeft geleid tot een beleidsverandering in de Andalusische provincie Granada dankzij het CHRISTA-project.

Sessie II
U krijgt de kans om deel te nemen aan een actief debat over goede praktijken van Interreg Europa in twee parallelle werkgroepen, één over 'Samenwerking voor succes: gezamenlijke branding en programma's voor betrokkenheid van meerdere belanghebbenden', één over 'Buiten de gebaande paden: ontwikkeling van nieuwe geografisch verspreide en toeristische aanbiedingen buiten het seizoen'.

Sessie III
U ontdekt de uitkomst van de discussie in de werkgroepen en leert van de Europese Commissie over EU-financiering voor concurrerend en duurzaam toerisme voor de programmeringsperiode 2021-2027.

Aan het einde van de online themaworkshop, staat er vanaf 17.00 uur een online beleidshelpdesk voor u klaar. 
De thematische experts zijn: Luc Schmerber, Mart Veliste, Astrid Severin en Marco Citelli. 

Wat te verwachten van het evenement?
- Inzichten in strategieën om concurrerend en duurzaam toerisme een hoofdbestanddeel van regionaal herstel uit de Covid-19-crisis te maken. 

- Kennis van de uitdagingen waarmee peer-regio's worden geconfronteerd, identificatie van mogelijke oplossingen, uitwisseling met andere workshopdeelnemers, samenwerking en netwerken met experts.

U kunt zich nu al hier aanmelden.

Cookie-instellingen