Het landschap als vestigingsvoorwaarde

16-08-2018 2299 keer bekeken 0 reacties

Nationaal Park Van Gogh werd op 12 augustus officieus gelanceerd, officieus want het is een park in oprichting. Interessant aan dit gebied is dat hier economie en landschapsontwikkeling elkaar versterken, het Van Gogh Nationaal Park ligt immers in de nabijheid van de innovatieve topregio Brainport Eindhoven.

In de korte film ‘Het landschap als vestigingsvoorwaarde’ een interview met landschapsarchitect Adriaan Geuze, bijzonder hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Wageningen University. Geuze verwijst hierin naar “de verpletterende schoonheid van het Dommeldal” en benadrukt het belang van een nationaal park als regionale strategie voor de ambities op het gebied van werken, wonen, natuurontwikkeling en beleving van de natuur. Geuze kent het Van Gogh Nationaal Park en het gebied er om heen goed; hij had een masterclass met internationale studenten van de WUR in dit gebied.

Meer informatie

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen