Landschapsbiografie zet verhaal nationale parken scherp neer

27-11-2018 4454 keer bekeken 2 reacties

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer hebben vanmiddag vier nieuwe Landschapsbiografieën aan de vertegenwoordigers van Nationaal Park Hollandse Duinen, NL Delta, De Veluwe en het Waddengebied overhandigd.

Een landschapsbiografie vertelt het verhaal van een specifiek gebied en wat daarvan tegenwoordig nog in het landschap is terug te zien. Het is een boeiend, verrassend en rijk geïllustreerd levensverhaal van onze mooiste natuurgebieden. Wie het verleden van deze gebieden begrijpt, kan ook werken aan de toekomst ervan.

Natuur, cultuurhistorie en landschap
De vertegenwoordigers van de vier bovengenoemde gebieden krijgen deze landschapsbiografie als onderdeel van hun prijs als winnaar van de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland in 2016.
De verkiezing  was onderdeel van het programma ‘Naar Nationale Parken nieuwe stijl. Het programma wil de nationale parken in Nederland (inter-)nationaal op de kaart zetten en de aantrekkelijkheid verhogen door de samenhang tussen natuur, cultuurhistorie en landschap te versterken. De landschapsbiografieën dragen daaraan bij doordat zij het menselijke en historische aspect van de Nederlandse natuurgebieden laten zien.

Download de landschapsbiografieën, de impressie van de dag en de presentaties.
 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Henk van den Ende

29-12-18 om 21:38

Waar kan ik deze landschapsbiografieen kopen? Ik heb ze al gedownload, maar wil ze graag in boekvorm hebben.

Henk van den Ende

29-12-18 om 21:27

Waar kan ik deze landschapsbiografieen kopen? Ik heb ze al gedownload, maar wil ze graag in boekvorm hebben.

Cookie-instellingen