Terugblik Klokhuis Nationale Parken Dag

27-05-2019 1017 keer bekeken 0 reacties

Ontdekken wat er allemaal te doen en te beleven is in de super natuur van Nederland. Dat gebeurde1 mei op de Klokhuis Nationale Parken Dag.

Maar liefst 16 van de 21 nationale parken in Nederland lieten zich op stadslandgoed de Kemphaan in Almere van hun beste kant zien en presenteerden zich op allerlei manieren. Het jonge kijkerspubliek van TV-programma Het Klokhuis kon live de presentatoren van hun favoriete programma ontmoeten, in de enige echte Klokhuis stoel zitten en met een stempelkaart de stands van maar liefst 16 parken bij langs gaan om daar van alles te doen en te beleven.

Geslaagde dag
Op beverexpeditie, natuurdetective spelen, waterdieren ontdekken, schepnet versieren, rietvogelnest bouwen, de juiste rog bij het juiste eikapsel vinden, dierenmemorie spelen, lopen als een mestkever, zwerfsteenwerpen, echte (opgezette) vogels aanraken en nog veel meer. De kinderen en hun (groot)ouders vermaakten zich prima. Al met al een mooie dag waarbij met regelmatig de vraag werd gesteld "volgend jaar weer?".

Opnames in Nationale Parken
Kinderprogramma Het Klokhuis heeft opnames in verschillende Nationale Parken gemaakt. Van 9 april tot en met 20 mei konden kijkers de Nederlandse natuur ontdekken in zeven tv-afleveringen. Het nieuwste park, Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland speelde op 1 mei een thuiswedstrijd. Zij hadden de première van de aflevering met boswachter Mikal, die samen met presentator Pascal afgelopen zomer op expeditie ging in en rondom de Oostvaardersplassen. De TV-afleveringen en een impressie van de dag zijn terug te zien via www.hetklokhuis.nl/nationaleparken.

Deze dag is in elk geval mogelijk gemaakt door de 16 aanwezige Nationale Parken en de enorme inzet van zo'n 140 enthousiaste vrijwilligers en boswachters. Er kwamen naar schatting 3500 bezoekers op af.

De organisatie lag in handen van Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken en Het Klokhuis en werd  (financieel) ondersteund door, Staatsbosbeheer, Nationale Parken Bureau, gemeente Almere, Provincie Flevoland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen