Spectaculair vogelobservatorium Tij brengt deltanatuur dichtbij

29-05-2019 1400 keer bekeken 0 reacties

NL Delta is een attractie rijker: het spectaculaire vogelobservatorium: Tij. De naam is een knipoog naar de vorm van het ontwerp, het ei van de grote stern, en het getij dat de deltanatuur hier zo uniek maakt.

Vogelbescherming Nederland nam in samenwerking met Natuurmonumenten het initiatief om een bijzondere vogelkijkplek te realiseren. Uitgangspunt was een plek te creëren waar mensen de prachtige deltanatuur van het Haringvliet op unieke wijze kunnen beleven. De natuurorganisaties nodigden omwonenden uit om met een passende naam te komen. Uit ruim 700 inzendingen selecteerde de vakjury - bestaande uit Fred Wouters (directeur Vogelbescherming Nederland), Jan de Roon (boswachter Natuurmonumenten) en Camilla Dreef (ambassadeur Vogelbescherming Nederland en vlogger voor het Haringvliet), de naam Tij.

Het vogelobservatorium Tij is gelegen aan de rand van het natuurgebied Scheelhoek in Stellendam. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU Architecten in samenwerking met Ro&Ad Architecten. Tij biedt een fantastisch uitzicht op de deltanatuur van het Haringvliet en haar vogelrijkdom. Er broedt onder andere een kolonie van duizenden grote sternen op de eilandjes voor de kust van Scheelhoek. Tij is één van de iconen van het Droomfondsproject Haringvliet. Naast de steun van de Nationale Postcode Loterij vanuit het Droomfondsproject is het vogelobservatorium mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en BPD Cultuurfonds.
Bekijk hier de video 'The making of Tij' https://www.youtube.com/watch?v=LTE8UG4VSHw
 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen