25 jaar Nationaal Park De Biesbosch

29-05-2019 1534 keer bekeken 0 reacties

Op 10 maart 2019 was het 25 jaar geleden dat de Biesbosch werd aangewezen als nationaal park. In de Biesbosch wordt het hele seizoen aandacht geschonken aan het jubileum.

Bij Gastheren en de bezoekerscentra wappert een vlag met het jubileumlogo. In samenwerking met ondernemers is een jubileumfolder gemaakt met 25 Biesboschbelevenissen, waaraan een social media campagne en een fotowedstrijd is gekoppeld. De prijswinnaar mag voor één dag de boswachter van de Biesbosch zijn! De jubileumfolder is ook digitaal te downloaden. Boswachter Jacques van der Neut schreef een artikel over wat de Biesbosch heeft betekend voor de ontwikkeling van het gebied en de natuur.

De Biesbosch maakt zich op voor een volgende fase: samen met het Haringvliet zal de Biesbosch één groot Nationaal Park NLDelta gaan vormen. In 2021, precies 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed die het ontstaan van het zoetwatergetijdengebied markeert, zal NLDelta zich presenteren als nationaal park 'Nieuwe Stijl' volgens de nieuwe standaard van het Rijk.

http://np-debiesbosch.nl/25-jaar-nationaal-park-de-biesboch/

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen