Zes miljoen voor de Nationale Parken

28-07-2019 1511 keer bekeken 0 reacties

In een brief aan de Kamer, vrijdag 26 juli, schrijft Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, dat het ministerie zes miljoen beschikbaar stelt voor de Nationale Parken.

Wat een erkenning voor alle partijen die zo hard werken aan de transitie van de Nederlandse Nationale Parken.

Trots
Carola Schouten schrijft in haar brief onder meer het volgende: “Ik ben trots op de Nationale Parken, de pronkstukken van onze natuur. In de parken komen de waarden van natuur bij uitstek naar voren: mooi, kwetsbaar en noodzakelijk. Natuur is de basis van ons bestaan. Mensen genieten van natuur en worden er door geraakt. Maar natuur is vaak ook kwetsbaar, en verdient daarom onze aandacht en bescherming. De Nationale Parken bieden veel kansen om natuur te beleven en tegelijkertijd bij te dragen aan het besef dat beschermen ook noodzakelijk is. Een sterke natuur kan daarnaast bijdragen aan andere ruimtelijke opgaven.”

Bestaande regelingen
Daarnaast roept Carola Schouten alle partijen in haar brief op “de mogelijkheden van bestaande regelingen en programma’s maximaal te benutten. Ik denk aan de regeling klimaatadaptatie, het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, de Regio Deals, de gebiedsplannen IBP-Vitaal Platteland en de Erfgoed Deal. In deze programma’s kunnen de ambities van Nationale Parken nieuwe stijl ook een plek krijgen.”

Het AD had de primeur en publiceerde vrijdag een artikel over de subsidie voor de Nationale Parken.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen