Enquête Onderzoeksagenda Nationale Parken

12-11-2019 2026 keer bekeken 1 reacties

Onderzoek is een van de thema’s uit de Standaard. Maar wat voor onderzoek is er nu echt nodig volgens de betrokken partijen bij de transitie van de Nationale Parken?

Nationale Parken hebben een grote interesse in en behoefte aan meer wetenschappelijke onderzoeksresultaten over de transitie naar de nieuwe stijl. Dat blijkt uit de enquête van Michael Cacciapaglia, student aan de WUR, die de enquête in opdracht van Staatsbosbeheer, Nationale Parken Bureau en de WUR uitvoerde. Als het aan de respondenten ligt zijn dit de 5 onderzoeksthema’s waar als eerste onderzoek naar wordt gedaan:
- Natuurlijke en cultuurhistorische landschapswaarden
- Sociale en ecologische draagkracht
- Inkomensmodellen
- Veranderende houding ten opzichte van de natuur in de samenleving
- Natuur, gezondheid en welzijn.

Lees meer in het rapport “Establishing a Research Agenda between Wageningen University & Research and the 'New Style' National Parks of the Netherlands”.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

De Meinweg

04-12-19 om 11:43

Onderzoek dat resulteert in meer onderzoek. Zeker zijn de thema’s : inkomstenmodellen en natuur gezondheid en welzijn voor mij wel de belangrijkste. We kunnen niet op weer nieuwe onderzoeken wachten maar moeten aan de slag. Als ook de (provinciale) overheid de oren laat hangen zullen we het zelf moeten doen. Let wel: dan wordt het natuurbeheer wel een meer commercieel dan maatschappelijk doel.

Cookie-instellingen