Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

02-06-2020 960 keer bekeken 0 reacties

Wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies in verband met de invoering van een subsidiemodule voor de tijdelijke ondersteuning van de Nationale Parken.

Vanochtend is de subsidiemodule tijdelijke ondersteuning nationale parken in de Staatscourant gepubliceerd. Voor de tekst van de Staatscourant klikt u hier

Nationale parken zijn de pronkstukken van de Nederlandse natuur. Ze geven de mogelijkheid om natuur te beleven en tegelijkertijd bij te dragen aan het besef dat beschermen van natuur noodzakelijk is. Een sterke natuur kan daarnaast bijdragen aan andere ruimtelijke transitieopgaven op het gebied van klimaat, duurzame energie en landbouw. De gezamenlijke ambities voor de kwaliteitssprong van nationale parken zijn in 2018 neergelegd in een werkversie van de ‘Standaard gebiedsaanduiding nationaal park’.

Partijen hebben afgesproken dat zij de komende jaren aan de slag gaan met het realiseren van ambities uit de standaard voor de nationale parken en dat op basis van die ervaringen wordt bekeken welke verdere stappen nodig zijn. De Minister van LNV heeft in juli 2019 aangekondigd de nationale parken extra financieel te willen ondersteunen bij de ontwikkeling richting de ambities in de standaard. Hiervoor is € 6 miljoen beschikbaar gesteld. Samenwerking in de regio is essentieel voor het slagen van de kwaliteitssprong in de individuele nationale parken. De rijksbijdrage bedraagt daarom niet meer dan 50 procent van de subsidiabele kosten, met een maximum van 400.000 euro Rijksbijdrage per park.

Meer informatie over de aanvraag en de procedure voor aanvraag kun je vinden via deze link

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen