#2uurnatuurchallenge

27-07-2020 635 keer bekeken 0 reacties

Als er iets is dat we dit jaar ontdekt hebben, is het wel hoe fijn het is om lekker buiten te zijn. De afgelopen maanden, tijdens de Coronacrisis, hebben velen van ons meer tijd dan normaal aan huis gekluisterd gezeten.

Daardoor hebben we des te meer ervaren hoe belangrijk en fijn het is om buiten te zijn. De natuur is een toevluchtsoord: om te ontspannen, jezelf op te laden en te genieten. Om meer mensen dit najaar naar buiten te trekken organiseert we voor de tweede keer de IVN #2uurnatuur Challenge!

Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Vorig jaar was de #2uurnatuur Challenge een groot succes! Ruim 8.000 deelnemers gingen in oktober 2019 verschillende Challenges aan om de natuur te beleven: van een paddotrip tot dancing in the rain. Uit de deelnemersenquête bleek dat 68.3% van de respondenten een positief effect op de gezondheid heeft ervaren tijdens de opdrachten. Zij gaven aan zich meer uitgerust, energieker en ontspannen te voelen. Reden voor ons om ook aankomende herfst weer uitdagende Challenges te ontwikkelen.

Waarom #2uurnatuur?

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? IVN geeft mensen met deze Challenge in de maand oktober graag een virtuele aanmoediging om elke week 2 uur naar buiten te gaan. Er worden 9 passende Challenges bedacht die de mensen stimuleren om dit ook daadwerkelijk te volbrengen. Wanneer we deze beweging goed op gang brengen, zorgen we er met elkaar voor dat mensen bewust worden van de impact van natuur op hun gezondheid en de natuur blijven opzoeken, ook vanwege haar schoonheid natuurlijk!

Durf jij de uitdaging aan?

Aanmelden voor de Challenge 2020 kan voor ondernemers en VVV kantoren vanaf nu en voor deelnemers vanaf medio augustus via deze pagina: https://www.ivn.nl/2uurnatuur

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen