Tweede Kamerleden bezoeken Nationale Parken

08-10-2020 656 keer bekeken 0 reacties

In augustus en september brachten leden van de Tweede Kamer en Statenleden van de provincies Overijssel en Zuid-Holland werkbezoeken aan de Nationale Parken.

De Nationale Parken zijn vol in ontwikkeling. Voor leden van de Tweede kamer en Provinciale Staten is het belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven. In augustus en september brachten leden van de Tweede Kamer en Statenleden van de provincies Overijssel en Zuid-Holland daarom werkbezoeken aan de Nationale Parken. Ze werden bijgepraat door medewerkers van de Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ook stond de vraag centraal hoe Nationale Parken in de toekomst duurzaam geborgd kunnen worden.

Op de Sallandse Heuvelrug brachten de aanwezigen een bezoek aan een stal op een boerenerf tegen N2000-gebied aan. Hier praatten ze over de rol van de landbouw in een Nationaal Park nieuwe stijl. In Hollandse Duinen was duurzaam toerisme een belangrijk bespreekpunt. Noordwijk heeft de officiële status van kuuroord verkregen en wat is er nou mooier dan kuren in een Nationaal Park? Dat staat garant voor een hoge kwaliteit aan natuur en landschap.

In beide bezoeken speelde de relatie tussen het Programma Natuur (het stikstofdossier, met natuurherstelmaatregelen) en de Nationale Parken een centrale rol. Zouden de Nationale Parken, als iconen van de Nederlandse natuur, niet de koplopers moeten zijn in het uitvoeren van het Programma Natuur met maatregelen binnen én buiten N2000-gebieden?
 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen