Startschot themajaar Ode aan het Landschap 2021

08-10-2020 792 keer bekeken 0 reacties

In het Limburgs Museum in Venlo is vandaag met de opening van de tentoonstelling Machtige Maas, Muze Monster Moeder en Moordenaar het startschot gegeven voor het themajaar Ode aan het Landschap.

In 2021 werken zeven partners samen in dit themajaar dat meer kennis, aandacht en waardering wil genereren voor ‘ons eigen’ Nederlandse landschap. Een heel jaar lang zijn er kunstprojecten, tentoonstellingen en excursies in de Nationale Parken en in de Achterhoek, Flevoland, Friesland, in de Hollandse Waterlinies, Limburg en, Nationale Parken en Noord-Holland. De eerste tentoonstelling van het themajaar vertelt het verhaal van de machtige Maas, de rivier die het leven van de Limburgers al eeuwenlang vormt.

Het Nationale Parken Bureau speelt samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer in op dit themajaar met routes en activiteiten in zes nationale parken en met een centrale tentoonstelling op kasteel Groeneveld. De volledige programmering wordt de komende tijd verder uitgewerkt. 

Meer informatie vind u op Holland.com 
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen