Statusaanvraag Nationaal Park Hollandse Duinen

09-12-2020 627 keer bekeken 0 reacties

Het is een feit: namens 53 partners heeft de gedeputeerde van Zuid-Holland, Berend Potjer, vandaag, 9 december, formeel de aanvraag voor de officiële status van Nationaal Park Hollandse Duinen digitaal aangeboden aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten.

Een fantastisch moment waar met velen, voor en achter de schermen, een aantal jaren hard aan is gewerkt. Het was een feestelijke digitale happening waarbij helaas alleen de besturingspartners, Dunea, gemeente Den Haag, hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland, provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer van het park fysiek aanwezig konden zijn. 

Nationaal Park Hollandse Duinen wil in één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland een Nationaal Park nieuwe stijl worden. De Hollandse Duinen hebben belangrijke Europese waarde. Het gebied is landschappelijk bijzonder gevarieerd, en kent een rijke cultuurhistorie. Het park is het leefgebied van meer dan 7000 soorten planten en dieren in de Natura 2000 gebieden én de grote diversiteit aan landschappen van de Noordzeebranding tot en met de landgoederen langs de A4. 

Door krachtenbundeling willen de vele gebiedspartners in dit bijzonder dynamische gebied de schouders zetten onder de ontwikkeling van dit Nationaal Park. Daarbij willen ze meerdere opgaven met elkaar verbinden, zoals de gevolgen van de  klimaatverandering voor de natuur en drinkwatervoorziening, de stikstofproblematiek, de groei van toerisme en de bevolking en de transitie van de landbouw. Aan de basis van deze aanpak ligt een landschapsstrategie waarin deze opgaven met elkaar verbonden worden.
Kijk voor meer informatie over Nationaal Park Hollandse Duinen op www.nationaalparkhollandseduinen.nl

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen