Vis&Chipactie NP Duinen van Texel

09-12-2020 862 keer bekeken 0 reacties

Op 3 oktober vond op Texel het Vis&Chip evenement plaats: alle inwoners van Texel werden uitgenodigd om hun kat kosteloos te laten chippen en registreren. Bijna 500 katten en hun baasjes kwamen langs. Een groot succes.

De chipactie werd op touw gezet om katten uit natuurgebieden te halen. Katten kunnen een bedreiging zijn voor de in de natuur levende beschermde soorten zoals de noordse woelmuis, tapuit en grutto. Omdat er steeds meer verwilderde katten gesignaleerd worden werd deze Vis&Chipactie als kick off georganiseerd voor de vangacties in de natuurgebieden, die de komende maanden nog door gaat. 
De chipactie is een idee van medewerkers van NP Duinen van Texel en Staatsbosbeheer; het initiatief werd uitgewerkt door Stichting Zwerfkatten Nederland en Stichting DierenLot in samenwerking met Gemeente Texel, Nationaal Park Duinen van Texel, LTO Texel, De Lieuw, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Holland. 

Heeft u ook een inspirerend voorbeeld van een geslaagde aanpak in uw park? Laat het ons weten via info@nationaleparkenbureau.nl  
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen