In gesprek met Roberto ter Hark, wethouder in Noordwijk

09-12-2020 1081 keer bekeken 0 reacties

De gemeente Noordwijk is vanaf het begin betrokken als strategisch partner bij het Nationaal Park Hollandse Duinen in oprichting. In gesprek met Roberto ter Hark. Deze wethouder ziet volop kansen voor economische vitaliteit; gezondheid, genieten, in combinatie met natuur staan hoog in het vaandel.

Wat is uw relatie met het NP Hollandse Duinen in oprichting?
Noordwijk heeft besloten deel te nemen als strategisch Partner van het Nationaal Park nieuwe stijl in oprichting. We zijn vanaf de start betrokken bij dit proces; zowel bij de totstandkoming van het ambitiedocument in juni 2017 tot de landschapsstrategie, de educatiestrategie en de merkgids bijvoorbeeld… 

Wat is voor u de meerwaarde  van het hebben van een status van Nationaal Park voor dit gebied? 
Ook vanuit uw portefeuille Economie bekeken? 

Noordwijk doorloopt het traject om te komen tot een echte kuuroorddestinatie : gezondheid, vitaliteit (oftewel bewegen in de prachtige natuurlijke omgeving van Noordwijk) en genieten zijn daarbij de kernwoorden. Dankzij de status van Nationaal Park wordt het belang van deze prachtige omgeving en de noodzaak om hier zorgvuldig mee om te springen, maar het ook juist onderdeel te laten zijn van je (merk)identiteit zowel nationaal als internationaal benadrukt. We zijn ervan overtuigd dat een status van Nationaal Park nieuwe stijl ons helpt in de ambitie om jaarrond toeristen een mooi verblijf in Noordwijk te bieden waarbij niet alleen de bezoekers alle faciliteiten kunnen gebruiken, maar ook onze inwoners wat weer bijdraagt aan de kwaliteit van hun leefomgeving. 

Wat maakt de Hollandse Duinen voor u tot een nationaal park? 
De combinatie van het kustgebied met het achterland, de diversiteit van het landschap en de vele manieren om hiervan te genieten: wandelend, op de fiets, alleen of met een gezelschap. Ontspanning en inspanning, reuring en rust. Maar ook de combinatie van die natuurwaarden met veelzijdige hospitality en cultuur maakt onderdeel uit van dit gebied en daarom terecht : Nationaal Park Nieuwe Stijl. 

Wat is voor u het belang van samenwerking in het gebied? 
Een gezamenlijke ambitie tot uitvoering brengen en dit met verschillende organisaties doen, zorgt voor een beter resultaat. We bundelen onze krachten en stemmen onderling af waardoor we samen een sterk merk zijn. 

Wat is de eerste stap die u gaat zetten als de Hollandse Duinen de status van Nationaal Park krijgt?
Dan gaan we samen met Noordwijk Marketing, onze professionele marketingorganisatie aan de slag om de doorontwikkeling van de kuuroordplannen nog meer te verbinden met het Nationaal Park. Zo zijn we met Staatsbosbeheer in gesprek over een Thalassopark in het duingebied van Noordwijk. 

Als de Koning hier op bezoek komt, wat laat u de Koning dan zien?
Er is hier zoveel te zien, zijne majesteit moet waarschijnlijk vaker terugkomen en is altijd welkom in Noordwijk. De eerste keer maken we een wandeling langs het strand van Noordwijk richting Noordvoort, terug door de duinen , pakken we een stukje kruidenwandeling mee en vervolgens genieten we van een heerlijke, gezonde lunch in één van de prachtige strandpaviljoens die Noordwijk rijk is. 
 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen