Jongerencommunity voor NL Delta

01-02-2021 612 keer bekeken 0 reacties

Een kernteam van acht enthousiaste jongeren is onlangs van start gegaan om te gaan bouwen aan een NLDelta Jongerencommunity. Doel: over 2 jaar 1.000 jonge volgers die meedenken en meedoen met NLDelta

Actieve jongeren
Abel, Allard, Bram, Gerben, Kimsy, Martijn, Richard, Sophie, de jongste 18 en de oudste 24, gaan hun belevenissen in en meningen over NLDelta delen met leeftijdsgenoten (en anderen). Ze zijn hierbij afwisselend adviseur, verslaggever en ambassadeur. Zo betrekken ze jongeren bij natuur, cultuurhistorie en andere NLDelta onderwerpen en vormen ze een groeiende groep jongeren om zich heen met hart voor NLDelta: een NLDelta Jongerencommunity. Het streven is om over twee jaar een stevige community te hebben met tenminste 1.000 jonge volgers tussen 15 en 25 jaar waarvan een aantal actief betrokken is bij discussies over onderwerpen die NLDelta raken en meedoet aan acties zoals Plasticvrij Haringvliet.

Kernteam van start
Het kernteam van de NLDelta Jongerencommunity is geworven via een oproep vorig jaar op HBO- en MBO-scholen in en rond NLDelta. De afgelopen maanden hebben de geselecteerde jongeren coronaproof kennis gemaakt met elkaar en het gebied en voorbereidingen getroffen om van start te kunnen gaan. Op de jongerenpagina van de website van NLDelta stellen ze zich voor: www.nldelta.nl/jongeren. Het kernteam wordt bijgestaan door twee jonge boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, Mathieu en Vera.

(On)gevraagd advies
NLDelta is een Nationaal Park in oprichting. De partners in NLDelta willen jongeren een stem geven in de ontwikkeling van het gebied. Wat vinden jongeren belangrijk in een Nationaal Park? Hoe beleven zij het gebied? De Jongerencommunity praat mee over belangrijke vraagstukken en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De jongeren posten over hun favoriete plekken in NLDelta met elkaar en roepen elkaar op om bijvoorbeeld mee te helpen met acties waarvoor vrijwilligers nodig zijn. 

Nationaal Park NLDelta
NLDelta strekt zich uit van Slot Loevestein tot voorbij de Haringvlietdam en van Kinderdijk tot de Zuiderwaterlinie, met onder meer de Biesbosch als icoon van de deltanatuur. De aanvraag voor de status Nationaal Park wordt komende zomer ingediend bij de minister van LNV.  

Meer informatie over de jongeren community? Stel je vraaag aan m.den.braven@dordrecht.nl 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen