Soortenjaar in Nationaal Park Nieuw Land

01-02-2021 576 keer bekeken 0 reacties

In het jongste nationaal park van Nederland, Nationaal Park Nieuw Land is nog nooit eerder op grote schaal geïnventariseerd welke dieren en planten er leven. Daarom organiseert het dit jaar een soortenjaar voor het park

De Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer, onderdeel van dit nationaal park, staat bekend om de vele vogels die er worden waargenomen en ook op de Marker Wadden en Lepelaarplassen worden plant- en diersoorten vastgelegd. Maar het nationaal park wil graag een nog beter beeld krijgen van de natuurlijke rijkdom van het gebied. 

Daarom heeft Nationaal Park Nieuw Land het 2021 soortenjaar georganiseerd. Het is nu dé gelegenheid om ook waarnemingen voor een groot aantal soortengroepen binnen één jaar vast te leggen. Nieuw land hoopt op minimaal 2021 verschillende soorten. 

Vliegende start
Het jaar 2021 is nog maar amper een maand oud en nu al staat de teller op 226 verschillende plant- en diersoorten! Dankzij de samenwerking met waarneming.nl zijn details en beelden van de waarnemingen prachtig te volgen op de speciale pagina van het soortenjaar.

Samenwerking
Vele 'soortenorganisaties' hebben zich al enthousiast aangemeld om mee te tellen komend jaar. NP Nieuw Land is daar ontzettend blij mee, omdat dankzij deze kenners en vrijwilligers al de eerste soorten op de kaart zijn gezet. Ook de bezoekers van Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarplassen en Markermeer zijn welkom om mee te tellen, dankzij de app ObsIdentify wordt de deelname bijna kinderspel.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over hoe je mee kunt doen en over de updates van activiteiten tijdens het soortenjaar op de website van Nationaal Park Nieuw Land.

Foto: Marjolein den Hartog

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen