IVN trektochten

20-04-2021 542 keer bekeken 0 reacties

IVN Natuureducatie wil mens en natuur met elkaar verbinden. Samen met de IVN Gastheren van het Landschap en lokale IVN-vrijwilligers biedt IVN in Nederlandse natuurgebieden meerdaagse IVN Trektochten aan, waarin de wandelaar zich enkele dagen compleet kan onderdompelen in de natuur. 

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek met een meerdaagse IVN Trektocht de natuur in! Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij Gastheren van het Landschap: recreatieondernemers die het speciale IVN-programma hebben gevolgd, zodat zij jou alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Tijdens de tocht kun je via de gratis app IVN Routes luisteren naar een speciaal audioverhaal. In de Maashorst hoor je het verhaal van Willeke die op zoek gaat naar haar oorsprong en in de Biesbosch hoor je het verhaal van een schipper en zijn verlangen naar de overkant. Er zijn geen markeringen in het veld: je laat je leiden door de navigatie van de app IVN Routes. In de app ontvang je op verschillende punten op de route informatie over de ontstaansgeschiedenis van het gebied, flora en fauna. Waan je alleen in de natuur, hoor de takjes en bladeren knisperen onder je voeten en geniet van de zon op je gezicht. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op www.ivn.nl/trektochten.

Waarom IVN Trektochten 
In deze tijd waarin we veel ‘moeten’ en van onszelf vragen, is er behoefte aan rust en ontspanning. Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, tot rust te komen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen om haar schoonheid. Niet voor niets worden lange afstandswandelingen steeds populairder. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen is het concept IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandelroutes word je meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.

Wat kun je verwachten? 
•    Meerdaagse natuurtochten, met dagafstanden van 15 à 20 km
•    Bijzondere routes, uitgezet door lokale IVN-vrijwilligers. 
•    Overnachten en pauzeren op de mooiste plekjes bij onze Gastheren van het Landschap. 
•    Geen markeringen in het veld, navigatie, natuurinfo en authentiek gebiedsverhaal gaan via de gratis app IVN Routes. 
•    Gastheren langs de route haken op eigen wijze in op het authentieke gebiedsverhaal.
•    Bereikbaar met het OV.
•    Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan! 
•    Zelf boeken of laten boeken door touroperator Avontuur Dichtbij.
•    Alle info op www.ivn.nl/trektochten . Aanbod 

4/5-daagse IVN Trektocht Nationaal Park De Biesbosch (NB/ZH) (15,2 km – 20,0 km (optionele overnachting 5,4 km) – 16,7 km – 16,0 km)
Tijdens de trektocht hoor je in de app het audioverhaal Het verlangen naar de overkant, waarin een schipper in De Biesbosch op zoek gaat waar zijn verlangen naar de overkant vandaan komt. Samen met de schipper trek je langs het Waterliniepad, de uitgestrekte deltanatuur van de Oost- en Noordwaard van de Brabantse Biesbosch en vervolgens de Dordrechtse Biesbosch. Elf Gastheren van de Biesbosch ontvangen je voor een overnachting, een rustmoment of een verrassende hint naar het verhaal van de schipper.

3-daagse IVN Trektocht De Maashorst (NB) (16,6 km - 17,9 km - 18,0 km) 
(vanaf 1 mei ook een 5-daagse variant)
Tijdens de trektocht hoor je in de app het audioverhaal De mysterieuze munt, waarin hoofdpersoon Willeke van der Wijst op zoek gaat naar haar oorsprong. Samen met Willeke trek je door De Maashorst, het oergebied in Brabant. Onderweg kom je door verstilde bossen, heidevelden, kleinschalig akkerlandschap, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en het beroemde wijstverschijnsel. Bij zestien Gastheren van de Maashorst kun je terecht voor een overnachting, een rustmoment en een verrassende hint naar het verhaal van Willeke.

Er zijn nieuwe IVN Trektochten in ontwikkeling. Deze worden in de loop van 2021 aan de website toegevoegd.

Reserveren 
Je kunt de overnachtingen voor de IVN Trektochten op twee manieren reserveren: 
•    Zelf doen. Je kunt de verschillende overnachtingsplekken zelf reserveren. Reserveringsinfo en dagbeschrijvingen staan voor iedere IVN Trektocht op www.ivn.nl/trektochten. 
•    Laten doen. Via een link op www.ivn.nl/trektochten kun je de IVN Trektocht ook als geheel pakket boeken bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij, die de overnachtingen voor je regelen. 

Mens en natuur verbinden 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen