Route app Meesterwerk Nederlands Landschap

12-05-2021 848 keer bekeken 0 reacties

2021 Is het nationaal jaar van Ode aan het Landschap. Het Nationale Parken Bureau, Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed sluiten hier op aan met de route app Meesterwerk Nederlands Landschap.

Route app Meesterwerk
Het landschap van onze Nationale Parken komt in de schijnwerpers te staan. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het Nationale Parken Bureau hebben gezamenlijk de app 'Meesterwerk Nederlands Landschap' ontwikkeld. Het gaat om zes bijzondere fietsroutes die aan de hand van kunst een link leggen tussen heden, verleden en toekomst van het landschap. Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland had op 11 mei de primeur met een afwisselende fietstocht van ongeveer 35 kilometer met acht stops, die langs het Markermeer, de groenzones van Lelystad en de Oostvaardersplassen voert over vrij liggende fietspaden, waarbij de verhalen en geschiedenis van het landschap centraal staan. De route start bij het buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad. De route app is te downloaden in de App store en in Google Play. 

Naast Nieuw Land verschijnen de komende maanden in nog 5 gebieden fietsroutes met audiotour: de duinen van Schoorl en de nationale parken Weerribben Wieden, Lauwersmeer, NL Delta en Dwingelderveld. Janneke van Montfort, hoofd van het Nationale Parken Bureau: “Momenteel werken de nationale parken in Nederland – de Rembrandts van de natuur - aan het verhogen van hun ecologische en landschappelijke kwaliteit. Hierbij is ook veel aandacht voor duurzaam toerisme, educatie en de beleving van de natuur en het landschap. De nationale parken mogen dan ook niet ontbreken in een ode aan het landschap!”.

Hollandse Waterlinies: fortensafari's
Niet in een nationaal park, maar wel cultureel erfgoed zijn de Hollandse Waterlinies – de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam samen – is op initiatief van de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland, onderdeel van het ode jaar. De safari's vinden in de drie provincies plaats en richten zich op de natuur en verhalen in/om onze forten en het linielandschap. Op 8 mei was de (digitale) lancering van de Hollandse Waterlinies plaats. Fort Edam zal – mits Corona-versoepelingen dit toestaan – in juni aftrappen met de mini-jungle safari en een moerassafari door inundatiegebied nabij fort K'IJK.

Ode aan het Landschap
Ode aan het Landschap 2021 is geïnitieerd door het Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en zet in op bijzondere projecten waarbij altijd het landschap centraal staat. De diversiteit van het landschap is het thema. Verbintenis tussen mensen en natuur wordt gezocht maar de toekomstige vraagstukken rondom het landschap worden niet uit de weg gegaan.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen