Nationale parken in de media

12-05-2021 621 keer bekeken 0 reacties

De nationale parken keren regelmatig terug in de media. Dit keer ook op het grootste internationale podium: het Eurovisiesongfestival in de zogenaamde postcards.

Mooie beelden van de nationale parken in de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival bij de zogenaamde postcards? Heeft u ze voorbij zien komen? De weerribben, Veluwe, NL Delta, Oosterschelde? Wat een feest der herkenning bij dit grote internationale podium.

het Programma Waterman van Menno Bentveld was op bezoek in Nationaal Park de Weerribben-Wieden

RTL4 besteedde aandacht aan de webcam van de visarend in nationaal park NL Delta in oprichting  en https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/visarend 

Op 28 mei verschijnt de nieuwe ZIN met 9 pagina‚Äôs  Nationale Parken.

Het Volkskrantmagazine had 8 mei een bijlage over Ode aan het landschap; met daarin uiteraard ook aandacht voor de nationale parkenDe Telegraaf bericht over een incident met een wild zwijn in NP De Hoge Veluwe.

Boswachter Egbert Beens  was 24 april te zien in het tv-programma Randland over boeren die in de Weerribben ruimte moeten maken voor de natuur. RTV Oost maakte er een nieuwsbericht over.

Vogelaar Camilla was op 9 april in de Oostvaarders Plassen/Nieuw Land voor de zeearend. BinnensteBuiten.

De herders in de natuurgebieden van de Drentsche Aa merken veel minder overlast vertelden zij op 29 februari aan RTV Drenthe

Trouw verhaalt over boswachter Joeri in actie in de Kennemerduinen tijdens het broedseizoen

Mark Kras in De Telegraaf over de verborgen parels van het Nationaal Park Hollandse Duinen

Roeg van RTV Drenthe trok met Kees van Son het Drents Friese Wold in.

Videobewijs voor het verstorende effect dat drones kunnen hebben, in dit geval bij de broedende webcamzeearend in De Alde Feanen Omrop Fryslan

Nu al brand? Het waren geregisseerde beheerbranden op de Sallandse Heuvelrug. In o.a. de Stentor.

De wielerclubs roeren zich in de discussie over MTB-routes in Salland. In De Stentor.           

Hoe heerlijk je vakantie kan vieren in Drenthe was te zien in het populaire tv programma 3opreis https://www.npo3.nl/3opreis/drenthe         

Nationaal park Zuid-Kennemerland lanceert een zwerfafval bingokaart

Jongeren willen niet alleen wandelen in de natuur weet Nature Today

Ook op herhaling: 3opreis ging sterrenkijken in Dark Sky Park Lauwersmeer

En een rectificatie: Vorig jaar organiseerde de Rebellenclub een ontwerpwedstrijd voor afbeeldingen van alle nationale parken. Inmiddels is van alle parken een prachtige afbeelding gemaakt en zijn deze afbeeldingen ook te koop als poster of ansichtkaart. Vergeten te melden de vorige keer is dat ze horen bij de Salt Trail Notes. In dit boekje zijn de vijf parken opgenomen met hun highlights. En met de parkstickers geef je in het boekje aan dat je het park hebt bezocht.

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen