Impressies Leernetwerken Landschapsbiografieën en Regionale Verbondenheid

25-08-2021 422 keer bekeken 0 reacties

Begin juli heeft het Nationale Parken Bureau twee leernetwerken georganiseerd: een over landschapsbiografieën en landschapsecologische systeemanalyses. En een over nationale parken en regionale verbondenheid.

Landschapsbiografieën en landschapsecologische systeemanalyses

De eerste bijeenkomst ging over hoe je een goede opdracht geeft voor het opstellen van een landschapsbiografie en landschaps-ecologische systeemanalyse. Robert Ketelaar van Natuurmonumenten gaf namens het expertteam Ruimtelijke kwaliteit en natuur aan de hand van bestaande gebieden praktische tips waar je op moet letten als opdrachtgever. Bekijk het verslag en de presentaties. Afgesproken is om een vervolgoverleg te organiseren met nationale parken die hiermee aan de slag zijn en van elkaars ervaringen willen leren.

Nationale parken en regionale verbondenheid

Het tweede leernetwerk ging over nationale parken en regionale verbondenheid. Zoë van Eldik gaf een presentatie van het zojuist verschenen WUR rapport Bewoners als Nijveraars van de natuur. Het rapport geeft een beeld van de diversiteit aan ondernemingen ( ca 4500) dat zich momenteel in en rondom de huidige parken bevindt, en op welke wijze zij (wel of niet) gebruik maken van het park en de specifieke gebiedskenmerken. Vervolgens gaf René de Bruin een presentatie over de Stichting Streekeigen Producten. Deze Stichting biedt een gemeenschappelijk kader voor de erkenning van streekeigen producten. Afgesproken is om met geïnteresseerde parken een vervolggesprek te organiseren.  Als laatste gaven Wilco Jacobusse van Nationaal Park de Oosterschelde en Judith Boekel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug mooie voorbeelden hoe zij op creatieve wijze tot verschillende vormen van samenwerking met ondernemers en bewoners komen. Bekijk het verslag en de presentaties.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen