Landschapscafés starten in najaar 2021

20-10-2021 334 keer bekeken 0 reacties

In het kader van het nationaal themajaar ‘Ode aan het Landschap’ organiseert Staatsbosbeheer een viertal landschapscafés die dit najaar starten.

Deze talkshows gaan over het landschap van de toekomst in en rondom de Nationale Parken. Centraal staat elkaar inspireren en het gesprek aangaan over wat er nodig is om het veranderde landschap aantrekkelijk te houden om er te wonen, te werken en recreëren. Nationaal Park Dwingelderveld trapt op 28 oktober af. Daarna volgen de Nationale Parken Weerribben-Wieden (4 november), Lauwersmeer (2 december) en Nieuw Land (januari 2022). Iedereen is van harte welkom.

Groen hart in veranderend landschap
De Nationale Parken ontwikkelen zich tot meer dan een bijzonder natuurgebied. De natuurkernen liggen ingebed in het landschap, en vormen met de cultuurhistorie en een deel van de aanpalende bedrijvigheid en de woonomgeving een samenhangend geheel. De talkshows gaan in op de vele ruimtelijke ontwikkelingen die op de Nationale Parken af komen en over de kansen en dilemma’s die daar bij horen. Thema’s die onder meer aan de orde komen zijn: landbouw, toerisme en energietransitie. Ook is er veel aandacht voor de toekomstige generatie: jongeren. Met boeiende tafelgasten, live muziek, film, columns en ruimte voor een goed gesprek met het aanwezige publiek. Deelname is gratis. Meer informatie: staatsbosbeheer.nl/landschapscafé.  

 

 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen