Visitatiecommissie

30-11-2021 591 keer bekeken 0 reacties

De Visitatiecommissie Nationale Parken is onder de indruk van de wijze waarop natuur, cultuurhistorie en landschappelijke waarden in NP Drentsche Aa hand in hand gaan.

Het gebied is erin geslaagd om grote opgaven, zoals waterbeheer en natuurontwikkeling, te organiseren op het schaalniveau van het Nationaal Park, wat bijdraagt aan de kwaliteit én uitvoeringskracht van het gebied. In het advies dat aan NP Drentsche Aa is uitgebracht adviseert de Visitatiecommissie om het bestuur en de werkorganisatie steviger in te richten, met een duidelijkere doorwerking tussen beleid en uitvoering.  Voor het hele advies, zie de link. 

Het is het eerste advies van de Visitatiecommissie Nationale Parken. Na 3 jaar werken met de Standaard bestaat er behoefte bij nationale parken aan reflectie en advies om te zien of zij op de goede weg zijn. Daarom hebben het Kernteam NP en het SNP een Visitatiecommissie ingesteld o.l.v. prof. ir. Eric Luiten, die adviseert of een park zich ontwikkeld in de richting van de standaard en aanbevelingen doet hoe een park daar (in de toekomst) naar toe kan groeien. De adviezen van de commissie zorgen ervoor dat de ontwikkelingen in de parken dezelfde kant opgaan, met elkaar vergeleken kunnen worden en er uitwisseling van kennis tussen de parken wordt gestimuleerd, in aanvulling op de adviezen van de expertteams en het NPB.
Is uw park geïnteresseerd in een advies van de Visitatiecommissie, neem dan contact op met info@nationaleparkenbureau.nl of met Janneke van Montfort.
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen