Nationale Parken in de media

09-02-2022 381 keer bekeken 0 reacties

Media berichtten veel over het soortenjaar in NP Nieuw Land in januari, maar ook de serie Diepe gronden, die zich afspeelt in de Weerribben Wieden kon rekenen op veel aandacht.

De ‘Bioblitz 2021 ’(soortenteljaar) in NP Nieuwland is succesvol afgerond met ruim 3200 getelde soorten op de kaart. Er staat een boswachtersblog van en oa Trouw, het AD en Nature Today maakten er een bericht over en uiteraard ook Omroep Flevoland.

De directeur van NP Weerribben-Wieden in de Stentor over de schoonheid van het gebied, n.a.v. de serie Diepe Gronden die in het gebied is opgenomen.

Rob van Dongen stond de Stentor te woord over de waterhuishouding van de Sallandse Heuvelrug.

Klimaatadaptatie, landbouwbeleid en biodiversiteitsherstel gaan het landelijk gebied en de overgangen tussen stad en land ingrijpend veranderen. Sylvo Thijsen en Rijksadviseur Fysieke Leefomgeving Jannemarie de Jonge vertellen in gebiedsontwikkeling.nu wat de opgaven voor het landelijke gebied zijn en welke kansen zij zien.

Binnenkort start Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met het slepen van de paardenpaden en het plaatsen van de bebording, die vallen onder het vignetgebied van de Utrechtse Heuvelrug. Hiermee wordt een eerste slag geslagen in het weer op orde krijgen van het gewenste niveau van de paardenpaden, aldus Nieuwsblad De Kaap.

In Canada kun je natuur op doktersrecept krijgen. Een jaar lang een entreepas voor de Nationale Parken, voorgeschreven door je arts. Omdat natuur heelt, weten ze daar ook.

De RCE brengt een podcastserie uit over het landschap: Podcastserie ‘Verborgen in het volle zicht’ is gemaakt door Simon Heijmans (van bekroonde podcastserie ‘De Brand in het Landhuis’). Gratis te beluisteren op alle podcastkanalen.
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen