Nationale Parken in Vlaanderen: lessons learned

22-02-2022 323 keer bekeken 0 reacties

Georgette Leltz en Janneke van Montfort zitten in de Vlaamse jury voor de aanwijzing van Nationale Parken en hebben de lessons learned op rij gezet. Zij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het op te stellen beleidskader Nationale Parken in Nederland.  

In Vlaanderen heeft in 2021 de eerste selectie plaatsgevonden van gebieden die zich willen nomineren voor Nationaal Park. Vanuit de Vlaamse Nationale overheid is een beleidskader uitgeschreven voor het instellen van 4 Nationale Parken en 5 Nationale Landschapsparken. Na een eerste selectie in 2021, volgt een fase van opstellen van masterplannen en een definitieve toewijzing als Nationaal Park of Nationaal Landschapspark begin 2023. 

De Vlamingen hebben het opgestelde beleidskader geënt op ervaringen uit hun omringende landen, w.o. Nederland. In dit document staan de lessons learned en een korte uitleg van het Vlaamse beleidskader Nationale Parken
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen