Vacature voorzitter NP Schiermonnikoog

19-07-2022 601 keer bekeken 0 reacties

Nationaal Park Schiermonnikoog zoekt per juli 2022 een stimulerende en verbindende voorzitter. Sinds 1989 is Schiermonnikoog een Nationaal Park.

De prachtige natuur op het eiland in Unesco-werelderfgoed Waddenzee trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen. Het eiland is gevormd door sterke zeestromen, straffe winden en stuivend zand. 

Nog altijd is de natuur op Schiermonnikoog voortdurend in beweging. Naast de natuurlijke processen zijn er ontwikkelingen en maatschappelijke uitdagingen op het gebied van stikstof, klimaatadaptatie, duurzame energie, recreatie en toerisme, leefbaarheid, etc. Sommige ontwikkelingen en plannen kunnen met elkaar botsen. Uitdaging is om met respect voor alle partijen de unieke waarden van het Nationaal Park te behouden en te versterken en tegelijkertijd ruimte te bieden voor nieuwe ontwikkelingen en kansen.

Het Overlegorgaan van het Nationaal Park komt minimaal twee keer per jaar fysiek bijeen op het eiland en bestaat uit vertegenwoordigers van diverse partijen: gemeente Schiermonnikoog, provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, Vitens, Boerenbelang, ondernemersvereniging, natuur- en vogelwacht. Het dagelijks beheer van het Nationaal Park wordt uitgevoerd door het bestuur van de beheerstichting Nationaal Park Schiermonnikoog. De voorzitter van het Overlegorgaan is ook voorzitter van het bestuur van de beheerstichting. De secretaris van het Nationaal Park is gedetacheerd vanuit provincie Fryslân.

Bekijk hier het functieprofiel en de vacature .

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen