Studiereis bezoekersmanagement

13-09-2022 229 keer bekeken 0 reacties

Het NBTC organiseerde 22 en 23 juni een tweedaagse studiereis rondom het thema bezoekersmanagement naar de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Achttien vertegenwoordigers van provincies, gemeenten, terreinbeheerders en recreatieschappen brachten een bezoek aan onder meer Nationaal Park Veluwezoomen NP en Utrechtse Heuvelrug. Doel was om knelpunten en oplossingen rondom het thema bezoekersmanagement met eigen ogen te zien. Tussen de locatiebezoeken door werd aandacht besteed aan verschillende inhoudelijke thema’s zoals netwerksamenwerking, gedragsverandering, recreatiezonering, waardevol toerisme, data en het voorkomen van piekdrukte.

Het programma was samengesteld op basis van wensen uit het netwerk “bezoekersmanagment natuur- en recreatiegebieden” dat NBTC sinds 2020 faciliteert. In dit netwerk nemen naast gemeenten, provincies, DMO’s, terreinbeheerders en recreatieschappen ook een aantal Nationale Parken deel, alsook het Nationale Parken Bureau. Meer weten? Lees het verslag van de studiereis. 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen