Visitatierapport Nationaal Park Nieuw Land

13-03-2023 925 keer bekeken 0 reacties

Op verzoek van Nationaal Park Nieuw Land (NPNL) heeft de Visitatiecommissie Nationale Parken advies uitgebracht over de ontwikkelingen in het NPNL. NPNL is het jongste Nationaal Park van Nederland.

De commissie heeft veel waardering voor hetgeen in korte tijd is bereikt. In het rapport worden adviezen gegeven voor de verdere doorontwikkeling.

Over de Visitatiecommissie Nationale Parken

De visitatiecommissie is per 1 januari 2021 ingesteld door het Kernteam Nationale Parken en het Samenwerkingsverband Nationale Parken. De visitatiecommissie, bestaande uit externe deskundigen, adviseert (op verzoek van een Nationaal Park zelf) of het Park zich ontwikkelt in de richting van de zogenaamde Standaard voor de gebiedsaanduiding Nationaal Park of hoe het Park daaraan kan voldoen. De eerste visitatie vond in 2021 plaats in Nationaal Park Drentsche Aa. NPNL is het tweede Park dat een verzoek heeft gedaan aan de visitatiecommissie.

Nationale Parken die interesse hebben in deze aanpak voor hun park kunnen zich wenden tot Adriaan Buitink, secretaris van de visitatiecommissie: a.buitink@nationaleparkenbureau.nl

Klik hier voor de rapportage

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen