35 miljoen voor Nationale Parken

19-06-2023 310 keer bekeken 0 reacties

Vandaag is het Beleidsprogramma Nationale Parken door Minister Christianne van der Wal aan de Tweede Kamer gestuurd. De minister heeft voor de jaren 2024 tot en met 2030 voor elk jaar vijf miljoen euro gereserveerd voor de versterking van de positie van Nationale Parken in Nederland.

Dat bedrag komt bovenop de beschikbare ca. 1,3 miljoen euro per jaar die nu beschikbaar is. Met de extra 35 miljoen euro tot 2030 kan de verdere ontwikkeling naar robuustere Nationale Parken verder vorm gegeven worden.

Nationaal erfgoed

Minister Christianne van der Wal: “Nederland telt 21 Nationale Parken die de parels zijn van de Nederlandse natuur. Het zijn de meest bijzondere natuur- en landschapsgebieden van ons land, van grote ecologische waarde, die we met recht kunnen beschouwen als erfgoed waar we zuinig op moeten zijn. Ik ben blij dat we samen met de provincies onze Nationale Parken verder kunnen versterken”.

Beleidsprogramma Nationale Parken  

Voor meer informatie over het Beleidsprogramma klik hier

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen