Europarc conferentie Leeuwarden

30-11-2023 183 keer bekeken 0 reacties

Honderden enthousiaste internationale ambassadeurs van nationale parken waren te gast op de Europarc conferentie, die dit jaar in Leeuwarden werd georganiseerd. Een prachtkans om een aantal projecten te presenteren die in samenwerking zijn gemaakt met partners van het nationale parken programma.

Van 3 tot en met 5 oktober vond in Leeuwarden de EUROPARC Conferentie plaats. Deze conferentie wordt jaarlijks door de EUROPARC Federatie -het grootste netwerk van beschermde gebieden in Europa- georganiseerd. Dit jaar werd tijdens de conferentie het 50 jarig bestaan van de EUROPARC Federatie gevierd. De organisatie was in handen van de Stichting Organisatie Europarc Conferentie. Het thema dit jaar was 'Tribute to our landscape, where nature and people meet in harmony' .

Workshops, een inspiratiesessie, het landscape festival, de market place en field trips, er was van alles te doen voor de Nederlandse en internationale gasten. Het afgelopen jaar hebben diverse partners van het programma samengewerkt aan bijzondere projecten zoals bijvoorbeeld de fototenstoonstelling 'Voortbouwen op onze wortels'en de campagne om meer bekendheid te genereren bij een groter publiek voor trekvogels 'Beleef de trekvogels'. Beide projecten werden gepresenteerd tijdens de conferentie. 

De conferentie werd afgesloten met een statement. Deze is te vinden via de link EEC23 statement: the-time-to-act-is-now. Zeker interessant om te lezen 

Zie ook www.europarc2023.nl 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen