Grenspark Kalmthoutse Heide lanceert podcastserie

31-01-2024 117 keer bekeken 0 reacties

In de uitgestrekte landschappen van Grenspark Kalmthoutse Heide schuilt een rijke geschiedenis vol boeiende verhalen. Met de erfgoedcampagne ‘Verhalen van Heide en Verre’ koestert én deelt het grenspark deze waardevolle verhalen en herinneringen met filmpjes en een podcast.

De campagne 'Verhalen van Heide en Verre' neemt je mee op reis door de geschiedenis en het landschap van het Grenspark. Van romantische verhalen bij schilderachtige vennen tot de levendige herinneringen van lokale helden, elk verhaal belicht een nieuwe bladzijde in het dagboek van Grenspark Kalmthoutse Heide. De campagne resulteerde reeds in 5 uiteenlopende verhalen, die in de vorm van korte filmpjes werden uitgebracht. Je kan de filmpjes (her)bekijken via de website van Grenspark. Omdat er nog talloze verhalen wachten om verteld te worden, zetten het grenspark de campagne ook in 2024 voort. 

Eerste podcastaflevering: Wie was de allereerste herder op de Kalmthoutse Heide?
Naast nieuwe video’s, lanceert Grenspark Kalmthoutse Heide een gloednieuwe podcast binnen deze reeks. De primeur van de podcastserie wordt ingezet met een bijzondere gast: Kalmthoutenaar Frank de Roover, de allereerste herder die de Kalmthoutse Heide onder zijn hoede nam. In een meeslepende aflevering deelt Frank zijn ervaringen en herinneringen aan de tijd waarin hij, samen met zijn kudde en hond Duck, als pionier de heide beheerde.

"Verhalen van Heide en Verre is een waardevol initiatief om de geschiedenis van ons prachtige gebied te koesteren. Het brengt de rijke verhalen van mensen die de heide hebben gevormd tot leven en biedt luisteraars een unieke inkijk in ons erfgoed", aldus Martin Groffen, voorzitter van Grenspark Kalmthoutse Heide.

De podcastserie 'Verhalen van Heide en Verre' is te beluisteren via open Spotify.

Bron: website Grenspark kalmthoutse Heide

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen