Het Verhaal van de Nationale Parken 

06-05-2024 85 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen najaar 2023 heeft een werkgroep zich gebogen over de vraag: wat is nodig om de eenheid en herkenbaarheid van de gezamenlijke nationale parken te vergroten?

Het resultaat: het Verhaal van de Nationale Parken. Dit verhaal is de basis voor de activiteiten om invulling te geven aan deze eenheid en de herkenbaarheid van de nationale parken. Naast dat eenheid en herkenbaarheid één van de doelen is uit het Beleidsprogramma Nationale Parken 2024 – 2030, ondersteunt het ook de andere doelen uit dit beleidsprogramma. 

In drie werksessies is een werkgroep met een brede vertegenwoordiging van nationale parken, partners en het Nationale Parken Bureau, aan de slag gegaan om het Verhaal van de Nationale Parken te formuleren. Een verhaal dat recht doet aan de doelen en het onderscheidende karakter van de nationale parken, aan hun positie in onze samenleving, de opgaven voor de toekomst en de betrokken partijen. Daarmee is dit verhaal complementair aan het eerder opgestelde Verhaal van de Nederlandse natuur. 

Om het verhaal uit te dragen, is een activatieplan opgesteld. Samen met de nationale parken en haar partners zal dit plan de komende jaren worden uitgevoerd. Daarvoor is de Werkgroep Herkenbaarheid en Eenheid samengesteld, eveneens met een brede vertegenwoordiging van betrokken partijen. Naast de uitvoering van het plan, worden kortere lijnen tussen het Nationale Parken Bureau en de nationale parken gerealiseerd, de onderlinge samenwerking en afstemming versterkt, gestimuleerd en gefaciliteerd. 

Lees het verhaal!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen